Σοβαρές καταγγελίες σύσσωμης της αντιπολίτευσης στον Δήμο Διονύσου

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν τρεις αντιπολιτευόμενες δημοτικές παρατάξεις του Διονύσου, με αφορμή τη μη πραγματοποίηση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

  

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19.1.2017

 

Με αφορμή το γεγονός της μη πραγματοποίησης της συνεδρίασης της 17ης Ιανουαρίου 2017 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διονύσου λόγω έλλειψης απαρτίας, τα μέλη της πλειονότητας των Μειοψηφικών Παρατάξεων, καταγγέλλουμε τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

  1. Στην προχθεσινή ημερήσια Διάταξη, περιλαμβάνονταν -μεταξύ των άλλων- και ιδιαίτερης σημασίας θέματα όπως αυτό της διαγραφής ακινήτων που μέχρι πρόσφατα περιέχονταν στο Δημοτικό περιουσιολόγιο.
    2. Κατά το στάδιο προετοιμασίας των θεμάτων, δεν υπήρξε καμιά προεργασία ή μέριμνα εκ μέρους της διοίκησης για πληρέστερη ενημέρωση και εξασφάλιση των απαραίτητων συναινέσεων.
    3. Το ίδιο είχε συμβεί και στο πρόσφατο παρελθόν, όταν μεταξύ των προς συζήτηση θεμάτων περιλαμβάνονταν και θέματα μείζονος σημασίας, όπως π.χ. το ετήσιο Τεχνικό Πρόγραμμα 2017, η συγκρότηση της Διοίκησης Νομικών Προσώπων(σ.σ. ΕΣΤΙΑ καθώς και των δύο ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ κ.λπ.).

Υπενθυμίζουμε ότι και για τα θέματα αυτά οι συναινέσεις ήταν απαραίτητες, κάτι που ουδέποτε η διοίκηση επεδίωξε, αφού:
• Οι Σχολικές Επιτροπές βρίσκονται σε μια συνεχή κρίση εδώ και αρκετό καιρό.
 Το ετήσιο Τεχνικό Πρόγραμμα εμφανίζει εικόνα κατάρρευσης με πρωτοφανείς χαμηλούς ρυθμούς απορροφητικότητας, ενώ όλες οι μέχρι σήμερα εμπεριστατωμένες προτάσεις της αντιπολίτευσης έχουν πέσει στο κενό.
4. Είναι πλέον ολοφάνερη μια κλιμακούμενη αποσάθρωση της Διοικούσας παράταξης. 
Στο επίπεδο του Δημοτικού Συμβουλίου η αποσάθρωση αυτή εμφανίζεται με τη μη προσέλευση αρκετών Συμβούλων της πλειοψηφίας, κατά τις συνεδριάσεις και συνεπώς να μην εξασφαλίζεται μια ουσιαστική παρουσία για την ανάληψη των ουσιαστικών πολιτικών ευθυνών, κατά τη συζήτηση-ψήφιση κρίσιμων ζητημάτων για το Δήμο μας. Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και στα λοιπά Θεσμικά Όργανα του Δήμου.

Με βάση τις παραπάνω επισημάνσεις, η πλειονότητα των Μειοψηφικών Παρατάξεων, καθιστούμε σαφή τη θέση μας προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι, όταν συζητούνται κρίσιμα ζητήματα για το Δήμο και εφόσον δεν έχουν προηγηθεί διαδικασίες επίτευξης συναινέσεων, να εξασφαλίζουμε, με την παρουσία των Δημοτικών Συμβούλων-μελών μας κατά τις σχετικές συνεδριάσεις, την προβλεπόμενη νόμιμη απαρτία και να λαμβάνονται έτσι δυσμενείς αποφάσεις για τον τόπο, από μια μειοψηφική μερίδα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για τους λόγους αυτούς και ακόμη περισσότερους που για χάρη συντομίας δεν αναφέρουμε εκτενώς, δεν προσήλθαμε τόσο στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και στις πρόσφατες με το παραπάνω περιεχόμενο.

Τέλος, με την αφορμή αυτή, καλούμε τον δήμαρχο και κατ’ επέκταση τη διοίκηση να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να συνειδητοποιήσουν το χρέος και την ευθύνη που έχουν αναλάβει απέναντι στους Δημότες οι οποίοι τους τίμησαν με την εμπιστοσύνη και την ψήφο τους και να λειτουργήσουν μέσα στο απαραίτητο κλίμα ουσιαστικής ενημέρωσης και όχι αιφνιδιασμού για όλα τα σοβαρά θέματα που συζητούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

 

ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *