ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 7/10/2014

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 7ης Οκτωβρίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δ.Α.ΔΙΟΝ.  με παρεμβάσεις τους ζήτησαν:

α)Να γίνονται θεματικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου,  ώστε να προετοιμάζονται  καλύτερα οι σύμβουλοι  και να γίνεται ουσιαστικός διάλογος

β) Να μην καταστρατηγείται ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου . Οι ερωτήσεις κι οι απαντήσεις για τα  εκτός ημερησίας πρέπει να είναι σύντομες εντός του προβλεπόμενου χρόνου.

γ) Σχετικά με τις μετακινήσεις των υπαλλήλων. Τέθηκαν ερωτήματα για το εάν υπάρχει συνεννόηση  με τους εμπλεκόμενους και αν έχει γίνει  καταγραφή των προβλημάτων και των αναγκών σε προσωπικό ανά Τμήμα και Διεύθυνση.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης που ακολούθησαν , οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοκρατικής Ανατροπής Διονύσου τοποθετήθηκαν ως εξής :

-Για την μεταφορά των φοιτητών :  Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δ.Α.ΔΙΟΝ. υπερψήφισαν την εισήγηση δείχοντας έμπρακτα την ευαισθησία τους ως προς την αναγκαιότητα αυτή αλλά ταυτόχρονα δηλώθηκε ότι πρέπει να αναζητηθεί μονιμότερη και σωστότερη λύση.

-Υπερψήφισαν την εισήγηση για την  τροποποίηση των όρων δόμησης για την προσθήκη 7 αιθουσών στο  2ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου. Με τις παρεμβάσεις τους τόνισαν ότι στο Δήμο μας μόνο σε 3-4 σχολεία έλειοτυργούν οι αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, αφού η διαρκής αύξηση των μαθητών που φοιτούν σε αυτά, έχουν αναγκάσει τις διευθύνσεις των σχολείων να εκμεταλευοτύν κάθε διαθέσιμο χώρο ώστε να δημιουργηθούν αίθουσες διδασκαλίας. Το πρόβλημα της σχολικής στέγης στο δήμο μας είναι πολύ σοβαρό, γι’  αυτό και η Διοίκηση  θα  πρέπει να προγραμματίσει άμεσα και να πιέσει για τη δημιουργία  νέων σχολείων και όχι μικρότερων από 12θέσια. Τα ζητήματα της Σχολικής  Στέγης και της Παιδείας γενικότερα θα μπορούσαν να αποτελέσουν θέματα ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

-Για το θέμα του νεκροταφείου :  Σήμερα η υπηρεσία αυτή δεν είναι οργανωμένη και η δουλειά διεκπεραιώνεται από 3 εργάτες. Καλό θα ήταν, με αφορμή αυτό το θέμα, να έρθει από τη Διοίκηση η θέση της με αναλυτικά στοιχεία για τις υπηρεσίες και το έργο που καλούνται να επιτελέσουν, ώστε να δούμε τις πραγματικές ανάγκες. Με την ευκαιρία  αυτή προτείνουμε  να εξευρεθεί χώρος για την καύση νεκρών.

Για το θέμα της συμμετοχής του δήμου στο πρόγραμμα LIFE και την πρόσληψη ειδικού συνεργάτη: Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να συμμετέχει σε τέτοιες ενέργειες και δράσεις και κάποιες είναι επιτυχημένες. Ευχόμαστε η προσπάθεια να πετύχει. Εμείς θα συμβάλλουμε γιατί είμαστε ιδιαιτέρως ευαίσθητοι σεθέματα προστασίας  περιβάλλοντος. Αλλά τίθονται τα εξής ερωτήματα:  Ποιος θα έχει την ευθύνη για τη διαχείριση των οικονομικών στην εφαρμογή του προγράμματος LIFE;  Θα υπάρξει έγκαιρη, σωστή και επαρκής ενημέρωση του κόσμου; Τι θα γίνει με την επιστοή που έχει στείλει η Περιφέρεια προς τους  Δημάρχους της Αττικής, και στον κ.  Ζαμάνη,  για να εκπονηθεί τοπικό σχέδιο για την  αποκομιδή των απορριμμάτων;

-Το καθεστώς της παραχώρησης των σχολικών αθλητικών χώρων να γίνεται  με απόφασητου  δημοτικού συμβουλίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *