ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 24/11/2014

ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ….

Οι δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοκρατικής Ανατροπής Διονύσου Γ. Ζυγούνας και Σ. Σπηλιώτης κατά την συνεδρίαση της 24/11/2014 πρότειναν προ ημερησίας διάταξης δύο θέματα για συζήτηση. Το πρώτο αφορούσε στην ανἀγκη και ο δήμος Διονύσου να σταθεί αλληλέγγυος στον αγώνα επιβίωσης των 100.000 προσφύγων της μαρτυρικής πόλης Κομπάνι. Έχουμε υποχρέωση, τόνισαν, να κρατηθούν στη ζωή οι πρόσφυγες που είναι κυρίως γυναικόπαιδα και που κινδυνεύουν άμεσα από την πείνα, το κρύο και τις αρρώστιες. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να επιστρέψουν στις εστίες τους, όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Εξάλλου ο πολιτισμένος κόσμος που υποτίθεται ότι αντιτίθεται στις ακραίες ισλαμικές πολιτικές πρέπει να επιδείξει έμπρακτα τη στήριξη στην πόλη σύμβολο που αμφισβήτησε τον ισλαμικό φονταμενταλισμό.

Πληροφορηθήκαμε ότι η διοίκηση του Δήμου ανταποκρίθηκε θετικά στην πρότασή μας και εντός των ημερών θα δοθούν τρόφιμα για τους πρόσφυγες.

Παράλληλα η Δ.Α.ΔΙΟΝ. και το Δίκτυο Αλληλεγγύης Διονύσου συγκεντρώνουν τρόφιμα για τον ίδιο σκοπό.

Το δεύτερο θέμα ετέθη με αφορμή την διαμαρτυρία της «ἙΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ» προς τις Αστυνομικές Αρχές για την ανάγκη να σταματήσει η πώληση αλκοόλ σε μαθητές από επαγγελματίες της περιοχής.

Οι δημοτικοί Σύμβουλοι της Δ.Α.ΔΙΟΝ. επανέφεραν το ζήτημα της ειδικής θεματικής συνεδρίασης του δημοτικού Συμβουλίου για την παιδεία και στα πλαίσια αυτά να συζητηθεί μαζί και με τους εμπλεκόμενους φορείς η αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων (υποδομές – ποιότητα παρεχόμενης παιδείας – διασκέδαση -εξαρτησιογόνες ουσίες – ανεργία κ.λπ.)

Η επιμονή μας φέρνει αποτελέσματα αφού πληροφορούμαστε ότι εντός των ημερών προγραμματίζεται η ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. για την παιδεία.

ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ….

Η Δ.Α.ΔΙΟΝ. καταψήφισε την εισήγηση της διοίκησης για τα τροφεία των παιδικών σταθμών. Υποστηρίχτηκε από την πλευρά μας ότι ειδικά για το έτος 2014-2015 έπρεπε η φιλοξενία των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς να είναι δωρεάν δεδομένου ότι ο αριθμός των οικογενειών που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ   είναι αρκετά μεγάλος και κατ’ επέκταση σημαντικό είναι και το όφελος του Νομικού Προσώπου. Η διαφωνία μας για τα τροφεία οδήγησε και στην καταψήφιση του προϋπολογισμού της «ΕΣΤΙΑΣ».

Επίσης καταψηφίσαμε το θέμα που αφορούσε στην ελεύθερη προσπέλαση των πεζοδρομίων όχι γιατί δεν είναι αναγκαία, αλλά γιατί δεν μπορεί αποσπασματικά  να αντιμετωπιστεί αυτό το θέμα και μάλιστα με πιλοτική εφαρμογή σε οδούς μικρής κυκλοφορίας. Προτείναμε να αξιοποιηθούν οι εν υπνώσει κυκλοφοριακές μελέτες και να ξεκινήσει σε όλες τις δημοτικές κοινότητες η αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού θέματος με αφετηρία τις οδούς με μεγάλη κίνηση.

ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ……..

Για τα  ΔΙΟΔΙΑ συναντήθηκαν οι επικεφαλής των παρατάξεων και συγκρότησαν την τριμελή επιτροπή που θα συντονίζει τον αγώνα κατά των διοδίων  μαζί με τις αντίστοιχες επιτροπές των γειτονικών δήμων  Κηφισιάς –Ωρωπού.

Από την παράταξή μας προτάθηκε το δραστήριο μέλος του κινήματος των διοδίων Χρήστος Μέλιος.

Επίσης πραγματοποιήθηκες συνάντηση στο Καπανδρίτι συναντήθηκε το παλιό συντονιστικό διοδίων της ΒΑ Αττικής  στο οποίο συμμετείχαν και εκπρόσωποι της Δ.Α.ΔΙΟΝ.

Εκεί τονίστηκε η ανάγκη διεύρυνσης του κοινωνικού μετώπου κατά των διοδίων και η συγκρότηση της διαδημοτικής επιτροπής για να αναζωπυρωθεί το ενδιαφέρον των πολιτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *