ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 29/10/2014

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 29ης Οκτωβρίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δ.Α.ΔΙΟΝ.  με παρεμβάσεις τους ζήτησαν:

α) Την παραχώρηση δημοτικού χώρου για να στεγαστούν τα γραφεία της παράταξης. Η διοίκηση είναι υποχρεωμένη να παραχωρήσει σε όλες τις παρατάξεις γραφεία και μάλιστα να παρέχει και γραμματειακή υποστήριξη. Το αίτημα επαναλαμβάνεται σε κάθε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, από όλες της παρατάξεις της μειοψηφίας.

β) Να μάθουν την θέση της διοίκησης σχετικά με τις αξιολογήσεις των υπαλλήλων του δήμου και τις μετακινήσεις τους από υπηρεσία σε υπηρεσία.

γ) Με αφορμή την επιστολή της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου προς όλους του ς δήμους της Αττικής ζητάμε  να γίνει ειδική συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τα απορρίμματα (διαχείριση, σύνταξη τοπικού σχεδίου κ.λ.π.).

δ) Επίσης ζητήθηκε για ακόμα μια φορά να γίνει ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποκλειστικά με θέματα Παιδείας.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης που ακολούθησαν , οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοκρατικής Ανατροπής Διονύσου τοποθετήθηκαν ως εξής :

-Για το θέμα της μη τοποθέτησης πλευρικών διοδίων στον Άγιο Στέφανο :Ο επικεφαλής  της Δημοκρατικής Ανατροπής Γιώργος Ζυγούνας   μίλησε για κυκλοφοριακό αποκλεισμό των κατοίκων του δήμου μας , οι οποίοι εξαναγκάζονται να χρησιμοποιούν την Εθνική Οδό αφού οι παράπλευρες οδοί είναι επικίνδυνες και ακατάλληλες να δεχτούν τον κυκλοφοριακό φόρτο που επιβάλλεται, (δύο στενές λωρίδες κυκλοφορίας, κακοφωτισμένες και ασυντήρητες)

Την διέξοδο και την λύση στο πρόβλημα θα δώσει η συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής στα κινήματα που αντιστέκονται στην επιβολή των διοδίων. Σήμερα ξεκινάμε από θετική βάση και όχι από το μηδέν. Το κίνημα των κατοίκων είναι ζωντανό και παρόν.  Το μέτωπο των περιβαλλοντικών όρων είναι ανοιχτό, όμως το οικονομικό πλήγμα για τους κατοίκους της περιοχής είναι εξίσου σημαντικό. Πρέπει να δράσουμε σε συνεργασία με τους όμορους δήμους και τα κινήματα των κατοίκων. Πρέπει να γίνει σαφές ότι η αντίθεσή μας είναι κατά των αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεων παραχώρησης  και σε καμία περίπτωση δεν μας ενδιαφέρει διαπραγμάτευση για να υπάρξει ειδική τιμολογιακή πολιτική για τους κατοίκου (κάρτες κ.λ.π.) ή μείωση των διοδίων.

Ο δημοτικός σύμβουλος της Δ.Α.ΔΙΟΝ. Σπύρος Σπηλιώτης τόνισε ότι ανεξαρτήτως των εξελίξεων σε σχέση με τα πλευρικά διόδια – στα οποία εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας- πρέπει να διεκδικήσουμε την κατασκευή του παραδρόμου της Εθνικής οδού γιατί εκεί σκοτώνονται άνθρωποι.

 Το ομόφωνο ψήφισμα που τελικά εγκρίθηκε, επικαιροποιεί όλες τις παλαιότερες ομόφωνες  αποφάσεις και ψηφίσματα του Δήμου Διονύσου, στην κατεύθυνση αποτροπής τοποθέτησης διοδίων και έχει ως εξής:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου

1)Εκφράζει την  πλήρη αντίθεση στην τοποθέτηση διοδίων στον οικιστικό ιστό της Αττικής

2)Επαναεπιβεβαιώνει τις προηγούμενες αποφάσεις του Δημοτικού

3)Εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα διαμαρτυρίας και αποτροπής, ένδικα ή εξώδικα κατά μόνας ή σε συνεργασία με όμορους Δήμους κι ενδιαφερόμενους φορείς, προκειμένου να αποτραπεί η εσφαλμένη αυτή κατά τη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου ρύθμιση.

4)Συστήνει Διαπαραταξιακή Επιτροπή  με τη συμμετοχή και των άλλων δυο θιγόμενων σήμερα Δήμων- Κηφισιάς και Ωρωπού- για κοινό σχέδιο και προγραμματισμό δράσης.

(αναδημοσίευση από ΟΔΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ)

 Σε σχέση με το οικόπεδο στο Ο.Τ. 103 της δημοτικής ενότητας Δροσιάς

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοκρατικής Ανατροπής Διονύσου Γ. Ζυγούνας και Σ. Σπηλιώτης είπαν:

Υπογράψαμε το αίτημα να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συμφωνούμε και με την εισήγηση που έφερε η μείζων μειοψηφία.

Υπάρχε,ι αναμφισβήτητα,  πολιτική ευθύνη της τότε διοίκησης του πρώην Δήμου Δροσιάς που άρον-άρον και με περισσή σπουδή προχώρησε στην αγοραπωλησία του εν λόγω οικοπέδου ελάχιστες ημέρες πριν την λήξη της θητείας της.

Είναι επίσης απορίας άξιο  η σπουδή με την οποία η προηγούμενη διοίκηση του δήμου Διονύσου έσπευσε λίγες μέρες επίσης  πριν λήξει η δική της θητεία, να αναθέσει σε εξωτερικό δικηγορικό γραφείο την υπόθεση που μέχρι τότε χειριζόταν με επάρκεια η Νομική Υπηρεσία του Δήμου και μπορεί να συνεχίσει να διαχειρίζεται.

Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να ανακαλέσει απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Η υπόθεση έχει τραβήξει πια τον δρόμο της, βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης. Και εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στην δικαστική εξουσία. Το δημοτικό συμβούλιο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μετατραπεί σε δικαστήριο.

Εάν όμως υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι μπορούν να ασκήσουν πιέσεις στο Νομικό Σύμβουλο του δήμου πρέπει να καταλάβουν ότι είναι σε λάθος δρόμο και αυτό δεν θα επιτρέψουμε να γίνει. Θα παρακολουθούμε στενά την υπόθεση.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *