Δυναμική η παρέμβαση της Δ.Α.ΔΙΟΝ. στο δημοτικό συμβούλιο

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΔΙΟΝΥΣΟΥ – ΔΑΔΙΟΝ

Προ ημερησίας παρέμβαση των Δημοτικών Συμβούλων Γιώργου Ζυγούνα και Σπύρου Σπηλιώτη, στο Δημοτικό συμβούλιο της 22/11/2016

Με αφορμή το ζήτημα πιθανής εγκατάστασης πλυντηρίου αυτοκινήτων και τη δημιουργία χώρου στάθμευσης στο σταθμό του ΟΣΕ, επανήλθε στην επικαιρότητα η συζήτηση ότι ο Άγιος Στέφανος δεν αντέχει περαιτέρω υποβάθμιση.
Ενόψει λοιπόν και της συζήτησης του Τεχνικού Προγράμματος και επειδή πολλές φορές έχει αναγνωρισθεί, άμεσα ή έμμεσα, από διαφορετικές παρατάξεις ότι τα προβλήματα του Άγιου Στεφάνου παρουσιάζουν ιδιαίτερη ένταση, γι΄ αυτό το λόγο επιθυμούμε να κάνουμε αυτή την παρέμβαση, αλλά κυρίως για να ενεργοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις και με προτεραιότητα να προωθηθούν τα εκκρεμή προβλήματα της έδρας του Δήμου.
Τα προβλήματα είναι διαχρονικά και συσσωρεύονται και άλλα με αποτέλεσμα οι Αγιοστεφανιώτες να είναι απογοητευμένοι και να αισθάνονται απολύτως εγκαταλειμμένοι στη μοίρα τους.
Το μεγάλο και επείγον θέμα της αποχέτευσης, με πολλαπλές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων, δεν φαίνεται να ολοκληρώνεται, γιατί οι ρυθμοί μελέτης και κατασκευής είναι πολύ αργοί και μέχρι τότε τα λύματα θα τρέχουν ανενόχλητα στους δρόμους.
Να συνεχίσουμε με την πολεοδομική αναρχία στην οποία βρίσκεται η πόλη και αν προσθέσει κανείς την εμπλοκή του δασικού και την αμφισβήτηση των ορίων του οικισμού, αντιλαμβανόμαστε το γιατί οι πολίτες είναι σε μόνιμη ομηρία.
Ελλείψεις δικτύου απορροής όμβριων, που σε μερικές περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα καταστροφικές για τους συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν υποστεί πολλαπλές ζημιές στις κατοικίες τους και τις οικοσκευές, και αυτό είναι μόνιμο πρόβλημα και όχι μόνο κατά την διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων.
Όσοι πλημμελώς λειτούργησαν για την αντιμετώπιση του προβλήματος θα τους πρότεινα να επισκεφθούν τους κατοίκους των οδών Ικονίου, Ρήγα Φεραίου κ.λ.π στην Αγία Παρασκευή, για να ακούσουν από πρώτο χέρι για τα «έργα και ήμερες» τους.
Να αναφερθούμε στη σχολική στέγη. Το «στοίβαγμα» των νηπιαγωγείων δίπλα στις γραμμές του τρένου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, είναι τριτοκοσμική εικόνα. Τα δύο Δημοτικά Σχολεία έχουν φτάσει σε πλήρη κορεσμό, αλλά και τα προβλήματα των σχολείων της Β/βάθμιας εκπαίδευσης παρουσιάζουν παρόμοια προβλήματα. Σε αρκετές περιοχές κτίστηκαν κάποια σχολεία και αυτό γιατί κάποιοι Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες αξιοποίησαν τις ευκαιρίες, που είναι αλήθεια, ότι ήταν αρκετές σε προηγούμενες περιόδους. Στον Άγιο Στέφανο δυστυχώς οι ιθύνοντες δεν διάθεταν την διορατικότητα για να αντιληφθούν τα μελλοντικά προβλήματα.
Τέλος το οδικό δίκτυο, η κυκλοφοριακή συμφόρηση, οι παιδικές χαρές, η εγκατάλειψη του ΤΥΠΕΤ και η εξακολούθηση των κατοίκων να υδροδοτούνται από δίκτυο κατασκευασμένο από αμίαντο συμπληρώνουν την εικόνα της «ΣΥΧΡΟΝΗΣ» πόλης.
Πόσο υπερήφανοι μπορούμε να είμαστε γι΄ αυτή την πόλη?
Κύριε Δήμαρχε, με την σημερινή μας παρέμβαση στοχεύουμε να ενεργοποιήσουμε όλες τις πτέρυγες του Δημοτικού Συμβουλίου, έτσι ώστε κατά προτεραιότητα να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα του Αγίου Στεφάνου, γιατί και ιστορικά το δικαιούται και είναι έδρα του Δήμου, δηλαδή ο «καθρέπτης» μας.
Η κριτική αφορά όλους μας,όσοι άσκησαν και ασκούν εξουσία τα τελευταία 30 χρόνια, αναλογικά με τα χρόνια που έκαστος είχε την ευθύνη Τα μεγάλα και βαρύγδουπα λόγια είναι χωρίς αντίκρισμα και περιττεύουν, όταν η πραγματικότητα τα διαψεύδει εκκωφαντικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *